Retour Beleid

Wij doen er alles aan om uw bestelling naar tevredenheid uit te voeren.
Bent u toch ontevreden over een door ons geleverd product en wilt u afzien van uw aankoop, dan kan dat binnen 14 dagen na aankoop.
Deze periode gaat in op de dag nadat het pakket door u of namens u in ontvangst is genomen.
Door u (verkeerd) bestelde diepvriesproducten kunnen wij in verband met de voedselveiligheid echter nooit retour nemen.

Hoe werkt een retourzending?

Het product is geen diepvriesproduct, de verpakking van het product is ongeopend en u heeft het korter dan 14 dagen geleden ontvangen:

  • Vraag binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een retour nummer aan. Vul hiervoor het retourformulier volledig in en klik op de knop verstuur. Klik hier voor het retourformulier.
  • Zodra uw aanvraag verwerkt is, ontvangt u per email een kopie van dit formulier met uw retournummer. Print deze email met het retournummer en voeg deze bij uw retourzending.
  • De bestelling dient zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na toekennen van het retournummer ongebruikt en in originele, ongeopende en onbeschadigde verpakking retour gestuurd te worden. 
  • Indien een verpakking toch beschadigd of geopend is, kan Orange4Pets er voor kiezen het product te weigeren of om slechts een gedeelte ervan te vergoeden. 
  • De retourzending dient samen met het formulier met retournummer, voldoende gefrankeerd en verpakt in een omdoos om beschadiging tijdens transport tegen te gaan verstuurd te worden. 
  • De consument draagt het risico voor een retourzending. Wij adviseren daarom om het verzendbewijs te bewaren, zodat u een eventuele vermissing kunt claimen bij uw vervoerder.
  • Na ontvangst van uw retourzending, zoals hierboven beschreven, wordt een terugstorting zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen verwerkt. U ontvangt hierbij alle betalingen die we van u hebben ontvangen, inclusief de verzendkosten van levering, met uitzondering van extra kosten die onstaan zijn, doordat u voor een andere wijze van levering dan de door ons aangeboden goedkoopste standaardlevering heeft gekozen. 

U heeft een verkeerd product ontvangen of uw zending is niet compleet:

Controleer na ontvangst altijd of uw zending compleet en u de juiste producten heeft ontvangen. Mocht er een product ontbreken of er is een verkeerd product geleverd, dan is dit heel erg vervelend en is er iets mis gegaan. Wij verzoeken u om dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 dagen na levering telefonisch of via ons contactformulier aan ons te melden, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u alsnog het juiste product ontvangt.

Is de verpakking geopend en voldoet het product niet aan uw verwachtingen?

Er wordt gewerkt met natuurlijke ingrediënten en grondstoffen. Hierdoor zijn eventuele kleur-, geur- of structuurverschillen per verpakking mogelijk, maar deze zijn natuurlijk.  Twijfelt u? Neem dan altijd contact met ons op om dit aan ons kenbaar te maken. Samen met u wordt er dan bekeken of het product naar ons geretourneerd moet worden of dat er volstaan kan worden met het sturen van enkele foto’s per email.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.