Klachten & Garantie

Wij doen er alles aan om uw bestelling naar tevredenheid uit te voeren. Toch kan er ook bij ons iets mis gaan.

U heeft een verkeerd product ontvangen of uw zending is niet compleet:

Controleer na ontvangst altijd of uw zending compleet en u de juiste producten heeft ontvangen. Mocht er een product ontbreken, beschadigd zijn of er is een verkeerd product geleverd, dan is dit heel erg vervelend en is er iets mis gegaan. Wij verzoeken u om dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 24 uur na levering telefonisch of via ons contactformulier aan ons te melden, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u alsnog het juiste product ontvangt.

Is de verpakking geopend en voldoet het product niet aan de verwachtingen van uw klant?

Er wordt gewerkt met natuurlijke ingrediënten en grondstoffen. Hierdoor zijn eventuele kleur-, geur- of structuurverschillen per verpakking mogelijk, maar deze zijn natuurlijk.  Twijfelt uw klant? Neem dan altijd contact met ons op om dit aan ons kenbaar te maken. Samen wordt er dan bekeken of het product naar ons geretourneerd moet worden of dat er volstaan kan worden met het sturen van enkele foto’s per email.

U wilt een besteld product retourneren?

Producten kunnen na het aanvragen van een retour nummer geretourneerd worden, mits ze voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • door u (verkeerd) bestelde diepvriesproducten kunnen wij in verband met de voedselveiligheid nooit retour nemen;
  • de verpakking is ongeopend en/of onbeschadigd;
  • het product is niet geprijsd en de verpakking bevat geen lijmresten van prijzing;
  • u heeft het product korter dan 14 dagen geleden ontvangen. Deze periode gaat in op de dag nadat het pakket door u of namens u in ontvangst is genomen.

Hoe werkt een retourzending?

- Vraag binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een retour nummer aan.
Vul hiervoor het retourformulier volledig in en klik op de knop verstuur. Klik hier voor het retourformulier.
- Zodra uw aanvraag verwerkt is, ontvangt u per email een kopie van dit formulier met uw retournummer. Print deze email met het retournummer en voeg deze bij uw retourzending.
- De bestelling dient zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na toekennen van het retournummer ongebruikt en in originele, ongeopende en onbeschadigde verpakking retour gestuurd te worden.
- Indien een verpakking toch beschadigd of geopend is, kan Orange 4 Pets er voor kiezen het product te weigeren of om slechts een gedeelte ervan te vergoeden.
- De retourzending dient samen met het formulier met retournummer, voldoende gefrankeerd en verpakt in een omdoos om beschadiging tijdens transport tegen te gaan verstuurd te worden.
- De retailer draagt het risico voor een retourzending. Wij adviseren daarom om het verzendbewijs te bewaren, zodat u een eventuele vermissing kunt claimen bij uw vervoerder.
- Na ontvangst van uw retourzending, zoals hierboven beschreven, wordt een terugstorting zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen verwerkt. U ontvangt hierbij uitsluitend de betaling van het product, exclusief eventueel in rekening gebrachte order- en verzendkosten.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.